Nagyon rossz hírek jöttek Karsai Dánielről, megszólalt az orvos... csak EZT ne..


Nagyon rossz hírek jöttek Karsai Dánielről, megszólalt az orvos... csak EZT ne..


Mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában Karsai Péter azzal kapcsolatban, hogy ha testvére, Karsai Dániel nem éli meg a strasbourgi döntést, ő folytatja majd a harcot.


A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasburgi emberi jogi bíróságon a kérelméről, amellyel az a célja, hogy lehetővé váljon az ALS és az ehhez hasonló betegségekben szenvedők számára az eutanázia


Karsai Péter a műsorban arról is beszélt, hogy testvére orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra.


Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni

– fogalmazott Karsai Péter.


Karsai Dánielt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, olykor testvére is ott alszik, aki arról is beszámolt, hogy van olyan erős fájdalma Dánielnek, amelyre nincs gyógyszer.


Már nagyon nehéz minden perc. Lehet tompítani gyógyszerekkel, de a legnagyobb fájdalom az, hogy már abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon – erre nincs gyógyszer.