Letartóztatták azt a 12 éves kislányt, aki megkéselte az osztálytársát.. B.


Letartóztatták azt a 12 éves kislányt, aki megkéselte az osztálytársát.. B.



Harminc napra elrendelték a letartóztatását annak a 12 éves kislánynak, aki hétfő reggel brutálisan megkéselte a vele egykorú osztálytársát a bőnyi általános iskolában – tudta meg a Blikk. B. Katalinnak így lesz ideje gondolkodni megmagyarázhatatlan tettén.


A Győri Törvényszék épületébe kedden délután kettőkor vezették be a rendőrök a hatodik osztályos lányt, ahol bő kétórás tanácskozás után döntöttek a sorsáról.


– Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett – közölte lapunkkal Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.



A döntés okai, hogy az osztályközösség nagy része még nem került kihallgatásra, de a családi, otthoni körülményeit is kell vizsgálni, illetve a nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt


– magyarázta a szóvivő.


Értesüléseink szerint a fiatal lány a nyomozási bíró előtt érdemi vallomást tett az üggyel kapcsolatban. Mint megírtuk, a diák halállistát készített, melyen többnyire az osztálytársai neve szerepeltek: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. Mirellát a hátán érte a szúrás, a kés pengéje pedig a tüdejét is elérte.


A 12 éves gyermeket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. Úgy tudjuk, a késelő lányt egy budapesti javítóintézetbe szállítják.