Barátnőjüket mentve fulladt a folyóba Lili és Petra szombaton


Barátnőjüket mentve fulladt a folyóba Lili és Petra szombaton



Szombat délután, július 6-án, tragikus esemény rázta meg Kárpátalját, amikor egy örömteli nyári fürdőzés borzalmas tragédiába fordult, és két magyar kisdiáklány, S. Liliána és B. Petra életét vesztette a Beregszász járásbeli Bótrágyon. A lányok holttestét egy közeli folyóban találták meg.


 

A helyiek elmondása szerint aznap volt az első igazán forró nap a vakáció alatt, és három kislány indult el a közeli vízhez. Bár ketten közülük nem tudtak úszni, egyikük valahogy belecsúszott a folyóba, és azonnal elmerült. A parton maradt két kislány rémületük ellenére bátran úgy döntött, hogy azonnal utánaugranak barátnőjüknek, hogy megmentsék őt. Az információk szerint a három lány kétségbeesett küzdelmet folytatott a vízben, hogy kijussanak a partra és megmentsék barátnőjüket. Sajnos csak egyiküknek sikerült túlélni.



Liliána és Petra életét már nem lehetett megmenteni, mindketten a folyóba fulladtak. A tragikus baleset mély gyászt és megdöbbenést váltott ki a közösségben.



Úgy hallottuk, hogy próbáltak mind a hárman kikeveredni a partra, de csak egyiküknek sikerült, Lili és Petra már nem jutott ki. Nagyon sajnálja őket a faluban mindenki, még el sem kezdődött az életük azoknak a kislányoknak