Ez az ember vette el az életét Mónikának és Ervinnek az Árpád hídi balesetben..


Ez az ember vette el az életét Mónikának és Ervinnek az Árpád hídi balesetben..



Újabb részleteket tudott meg a Blikk az Árpád hídi tragédiát okozó B. Rolandról, akinek az ámokfutása nem volt előzmény nélküli. A 43 éves férfi kálváriája a múlt pénteken kezdődött, amikor a Balatonon lévő büféjében rendezett botrányos jeleneteket. Azóta az események borzalmas véget értek, s két ártatlan ember halt meg az ámokfutása miatt.


Csütörtök délután ellátogattunk a helyszínre, ahol az alkalmazottak megtörten pakolták össze a belső helyiséget. „Bizonytalan ideig zárva vagyunk. A megértésüket köszönjük” – ezt a feliratot tűzték ki az ajtóra. Nyilatkozni nem akartak a kollégájukról, pedig lett volna miről beszámolniuk.



Az interneten rábukkantunk egy néhány nappal ezelőtti álláshirdetésre, amit B. Roland adott fel. Mint írta, felvételt hirdet pultos munkakörbe. Túl sok reakció nem érkezett rá, de az a néhány beszédes hozzászólás is árulkodik a jelleméről. Ebben a kábítószer-használatára tesznek utalást, illetve arra, hogy az előző hölgy pultos kollégáit molesztálta.


– Roland 14 év után azért jött haza a nyári szezonra, hogy a Balatonon üzemeltessen egy kis büfét. Ahogy kezdett bejönni a jó idő, hozott két pultos lányt, majd amikor elfogyott a kábítószere, az egyiket villával kergette el, a másikat pedig meg akarta erőszakolni. Emiatt a konyhás kollégájával is csúnyán összevesztek – mesélte a Blikknek az ügyet jól ismerő, helyi forrásunk.



– Roland ezután elindult, hogy szerezzen magának új pultos lányokat, de a kocsiját összetörte. Aztán a barátja intézett neki egy bérautót, amivel felment a fővárosba. Sajnos, drog hatása alatt mindig szörnyen kivetkőzött magából és emberhez méltatlanul viselkedett – tette hozzá az informátorunk. Úgy tudjuk, a férfi szintetikus, „gyorsító” hatású drogot fogyasztott előszeretettel, a tervei szerint pedig szeptemberben visszament volna külföldre. Az itthon tartózkodása alatt a büféje tetőterében kialakított lakásban húzta meg magát.


„Rémisztő volt a tekintete” – Megszólalt a Blikknek Györgyi, akinek a taxiját ellopta az Árpád hídi ámokfutó