Megszólalt a Kisfiút Felrúgó Karateedző: Félti Családját, Bocsánatot Kér, ha Visszatér a Nyaralásból


Megszólalt a Kisfiút Felrúgó Karateedző: Félti Családját, Bocsánatot Kér, ha Visszatér a Nyaralásból



Arra kér minden gyerekvédőt a karateedző, hogy az ő gyermekét kíméljék, és ne küldjenek neki zaklató üzeneteket. A férfi, aki a szolnoki kalandparkban felrúgott egy kisfiút, hamarosan találkozik az áldozattal, hogy személyesen is bocsánatot kérjen tőle, amint hazatér a külföldi nyaralásából. A rendőrség is találkozni akar vele.

 

Miután napokig nem nyilatkozott a karateedzőként azonosított A. Tibor, most az ATV-nek adott interjújában elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy jóvátegye tettét. „Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre” – nyilatkozta.


A. Tibor jelenleg egy előre befizetett külföldi nyaraláson tartózkodik, de hamarosan találkozni fog a fiúval, akit bántalmazott. Az édesanya nyitott arra, hogy a fia is részt vegyen a bocsánatkérésen. Az interjúban A. Tibor elmondta, hogy nagyon félti családját a „méltatlan támadásoktól és üzenetektől”, és kéri a gyerekvédőket, hogy kíméljék saját gyermekét. Hozzátette, hogy elfogadja a rá kiszabott büntetést és a népharagot, és készen áll a felelősségre vonásra.


 

A szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én tett feljelentést, miután kiderült, hogy egy csoport felügyelője bántalmazott egy gyermeket. Másnap a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közzétette a videót, amelyen látható, amint a férfi megragadja a fiút, arrébb rángatja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyermek fejjel a földre esik.

 

A férfit hamar azonosították, lemondott az általa vezetett sportegyesület éléről, és a Jászberény önkormányzata megfosztotta kitüntetéseitől. A Kulturális és Innovációs Minisztérium is felszólította, hogy adja vissza díjait, köztük az életműdíját, amelyet Novák Katalintól kapott. A rendőrség eddig nem tudta kihallgatni, mert külföldön tartózkodik.


Azóta egy korábbi tanítványa az RTL-nek mesélt az edző agresszív nevelési módszereiről, míg a TV2-nek egy nő elmondta, hogy A. Tibor 17 évvel ezelőtt megerőszakolta és halálosan megfenyegette. Több volt tanítványa is állította, hogy a férfi rendszeresen testi és lelki bántalmazásban részesítette őket.