Mindenki ledöbbent! Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé


Mindenki ledöbbent! Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé



Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója lehet a Magyar Péter által fémjelzett Tisza Párt egyik legnagyobb támogatója – derítette ki a Media1.


A leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő Bojárról már korábban tudni lehetett, hogy támogatja Magyar Péter pártját. Ezt erősítette, hogy a Tiszánál fontos posztot betöltő Seprenyi Anitáról, Magyar Péter jobbkezéről és Farkas Dezsőről is az a hír járta, hogy Bojár emberei.



A Media1 kérdéseire a Tisza Párt nem válaszolt, Bojár Gábor azonban megerősítette, hogy támogatja Magyarékat. A milliárdos levelében úgy fogalmazott:


„Szüleim polgári liberális eszmék mentén neveltek, ezt azóta is őrzöm, még ha bizonyos körökben a liberális szó ma szitokszónak számít. A liberális mentalitás egyik lényege pedig, hogy tiszteljük a sajátunktól eltérő, de emellett vitathatatlanul demokratikus értékrendeket is. Ezen belül tisztelem a szociáldemokrata (tehát nem a kommunista) értékeket, és természetesen tisztelem az európai értelemben vett konzervatív értékeket is. A Magyar Péter pártjának nyújtott támogatásomat tehát ennek fényében lehet értelmezni.”