Szívszorító tragédia vasárnap este: a 8 éves Pannika belefulladt a Balatonba..


Szívszorító tragédia vasárnap este: a 8 éves Pannika belefulladt a Balatonba..



Vasárnap este egy újabb tragikus eset rázta meg a Balatont. Egy 8 éves kislány, Pannika, vízbe fulladt a Balatonnál. A család vidékről érkezett a magyar tengerhez, hogy itt töltsék szabadságukat. Sajnos hiába érkezett a segítség, a gyermeket már csak holtan tudták kihúzni a vízből.


Friss hír, hogy az édesanyát, egy 34 éves nőt, gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével gyanúsítják, és gyanúsítottként hallgatták ki. A tragédia a badacsonylábdihegyi kemping strandján történt, ahol a kislány 16:30 körül merült el a vízben, miután egy gumimatracról csúszott bele az édesanyja szeme láttára. Az anya hiába próbálta megmenteni, már nem tudta élve kihúzni.


Döbbenetes módon viharos szél fújt, és másodfokú viharjelzés volt érvényben, ami miatt gumimatraccal egyáltalán nem is lett volna szabad fürödni.


Figyelmeztetnek a szakemberek: Vízügyi szakemberek többször hangsúlyozták, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet, az időjárás figyelembe vétele mellett engedjék csak a vízbe. Itt sajnos nem ez történt, nem figyeltek a szülők. Gondatlanságból elkövetett emberölés: A jelenleg rendelkezésre álló rendőrségi adatok szerint a gyermek az édesanyjával fürdőzött a Balatonban annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szeles, viharos időjárás miatt. A kislány vízbe fulladásának körülményeinek tisztázása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 34 éves édesanya ellen.

Forrás