Brutális milyen idő jön jövőtéten... ezt nem tesszük zsebre..Pedig Októberben ez nem volt eddig jellemző


Brutális milyen idő jön jövőtéten... ezt nem tesszük zsebre..Pedig Októberben ez nem volt eddig jellemző



Jövő héten újabb lehűlés várható: hűvösebb idő és eső érkezik


Az eddig tapasztalt, az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb időjárás hamarosan véget ér. A következő héten ismét változékonyabbra és néhány fokkal hűvösebbre fordul az idő, ezért érdemes felkészülni a közelgő lehűlésre.


Vasárnap: Az ország nagy részén erősen felhős idő várható, hosszabb napos időszakok a Dunántúlon lesznek. Késő estétől egyre több helyen fordulhat elő eső, zápor. A déli szelet erős lökések kísérik Nyugat-Dunántúlon. A hőmérséklet éjszaka 5-7, nappal a Dunántúlon 15-20, keleten 10-15 fok között alakul.


Hétfő: Reggel még keleten lehet csapadék, de napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, néhány órás napsütés is várható. Délután, este záporok, zivatarok érkezhetnek, és erős, néhol viharos délnyugati szél lesz jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12-19 fok között lesz.


Kedd: A napos időszakok mellett felhőátvonulások várhatók, elszórtan záporokkal. Az északnyugati szél több helyen erős lökésekkel érkezik. A hőmérséklet éjszaka 1-6, nappal 12-17 fok között alakul.


Szerda: Többször erősen megnövekszik a felhőzet, de néhány órás napsütésre is számíthatunk. Helyenként előfordulhat záporeső, az északnyugati, északi szél helyenként meg is erősödik. A minimum hőmérséklet 1-6, a maximum 9-14 fok között valószínű.


Csütörtök: Eleinte néhány órás napsütés várható, majd fokozatosan megnövekszik a felhőzet. A nap folyamán csapadék még nem valószínű, de a keleti, délkeleti szél megélénkül. Az éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között, a nappali hőmérséklet 9-14 fok között alakul.


Péntek: Túlnyomóan borult idő várható, többfelé esővel. A keleti, délkeleti szél megélénkül, az éjszakai hőmérséklet 1-6, a nappali hőmérséklet pedig 8-13 fok között alakul.


A jövő hét tehát változékony, hűvösebb időjárást hoz. Érdemes előkészíteni az esőkabátokat és a melegebb ruhákat, hiszen a hőmérséklet több helyen is jelentősen csökken majd.