Ő itt Virág, aki már nincs közöttünk.. A tanév első napján történt valami...


Ő itt Virág, aki már nincs közöttünk.. A tanév első napján történt valami...


Ő Virág. Ez a bájos, szép szemű kislány nincs már közöttünk,16 évet élt. A tanév első napján elgázolta a vonat Gyálnál. Virág sokunknak lehet ismerős itt Mórahalmon, hiszen már akkor itt nyaralt, amikor még édesanyja pocakjában volt. Születése után is jöttek, amikor csak tudtak. Az anyukájával tagja lett egy helyi szaunatársaságnak, születésnapi szeánszot is kapott egyszer, amit azóta is minden születésnapon emlegetett. Az egyik mórahalmi óvónő pedig korábban Virág és ikeröccsei bébiszittere volt éveken át nyaranta. Ez a jó tanuló, szorgalmas kislány második otthonának tekintette városunkat. Ikeröccseinek pedig megígérte, hogy szülinapjukon ő hozza majd el a fiúkat Mórahalomra, ajándékként. Ezt az ígéretet már nem teljesítheti. Édesanyja azonban úgy döntött, eljönnek a városba, talán nem nyáron, talán még idén, talán karácsonykor. Olyankor mindig Virág díszítette ünnepi díszbe otthonukat, ezt a hiányt pedig most nem bírják el. 

Az édesanya, Renáta azt kéri, emlékezzenek jó szívvel kislányára a mórahalmiak, ahogy ők sem feledik soha az itt együtt töltött csodás heteket.

Virág egyszer azt mondta, aki csak egyszer is találkozik vele, sose feledi el, mert ő egy LEGENDA és örökké él. 

Álljon itt ez a poszt Virág emlékére, és talán figyelmeztetésül is: drága, drága fiataljaink, Ti vagytok a mindenünk, Ti vagytok a jövőnk. Vigyázzatok magatokra és adjatok valós élményeket magatoknak és szeretteiteknek, ne a világhálón éljetek. Virág is mindig élményt ajándékozott, sokszor ez Mórahalomhoz kötődött. Mi felnőttek pedig értsük meg ezeket az érzékeny gyerekeket, segítsünk nekik és ne ítélkezzünk, mert ebben a felgyorsult, bizonytalan és sokszor ijesztő világban nem biztos, hogy mindentől meg tudjuk óvni őket, de a feltétel nélküli szeretet oda tudjuk ajándékozni nekik útravalónak.🤍